.


Jul 1, 2013

MUSIC BREAKPOINT FESTIVAL VOL 9 (21 & 22/6 2013) (LIVE REPORT)


Το MUSIC BREAKPOINT FESTIVAL έχει καθιερωθεί πλέον σαν το μεγαλύτερο ‘μεταλλικό’ συναυλιακό γεγονός στις Σέρρες. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος για 9η συνεχή χρονιά, το φεστιβάλ δεν είχε να ζηλέψει τίποτα από μια επαγγελματική διοργάνωση. Το θερινό Θεατράκι Σερρών (ο κλασικός χώρος διεξαγωγής του), με ελεύθερη είσοδο και τις δύο μέρες, φιλοξένησε δέκα μπάντες από διάφορα σημεία της Ελλάδας, άξιους αντιπροσώπους της ελληνικής Hard Rock και Metal σκηνής.    

Την πρώτη μέρα του φεστιβάλ άνοιξαν οι θεσσαλονικείς ASTRAL RIDER, μία heavy metal/hard rock μπάντα με βασικές επιρροές από 80's heavy metal και N.W.O.B.H.M. Ενώ ο κόσμος άρχισε να συγκεντρώνεται στο χώρο γύρω στις 19:00, οι ASTRAL RIDER ζέσταναν το κοινό για περίπου 45 λεπτά δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό!     
                                                                             
SETLIST:
1. Αngel witch
2. Reach the top
3. Screaming in the night
4. Change the fate
5. I stayed here
6. Since Yesterday
7. Future shock
8. Drunk Kitty
9. The road to nowhere
10. Rebel yell

Ακολούθησαν οι επίσης Θεσσαλονικείς C-SEXION, μία μπάντα που ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του περασμένου χρόνου. Με hard rock ύφος καθώς και μέλλον με αρκετή δουλειά μπροστά τους, οι C-SEXION κάλυψαν ένα 45λεπτο κυρίως με διασκευές σε γνωστά και αγαπημένα κομμάτια.

SETLIST:
1. Holy Diver (Dio)
2. Wild Side (Motley Crue)
3. Fall To Pieces (Velvet Revolver)
4. Highway To Hell (AC/DC)
5. Lack Of Serenity (C-Sexion)
6. Show Me How To Live (Audioslace)
7. Paradise City (Guns n Roses)

Τη σκυτάλη πήραν οι ASTRAY, μια πενταμελής stoner rock μπάντα που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη από το 2008. Ενώ ο χώρος έχει αρχίσει να γεμίζει, οι δυναμικοί ASTRAY  ξεσηκώνουν τον κόσμο με μια γεμάτη 45λεπτη setlist από την οποία αξίζει να σημειώσουμε τα ‘’Cast my stone’’,’’Newsto’’ και ‘’Idle conversation’’, κομμάτια που συμπεριλαμβάνονται στο πρώτο τους EP που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά την ημέρα του φεστιβάλ! Πολύ καλοί από τεχνικής άποψης αλλά και φωνητικά, οι ASTRAY άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις στο σερραϊκό κοινό!

SETLIST:
1. Ha
2. Cast my stone
3. Newsto
4. Scorpionica
5. The cartridge
6. Backspace
7. Teetotum

8.
Idle conversation

Γύρω στις 22:00 και ενώ το θεατράκι είναι γεμάτο, στη σκηνή ανεβαίνουν οι CHRONOMANCY, μία epic-power metal μπάντα από τη Θεσσαλονίκη. Έχοντας στις αποσκευές τους το άλμπουμ τους ''Here & Now'' που ολοκληρώθηκε μέσα στην περασμένη χρονιά, δεν άργησαν να κερδίσουν τις εντυπώσεις. Με τη setlist τους να αποτελείται αποκλειστικά από δικά τους κομμάτια, κάλυψαν ένα 45λεπτο όντας άψογοι παικτικά με πολύ καλογραμμένο υλικό και με δυνατή σκηνική παρουσία. Οι CHRONOMANCY σίγουρα άφησαν ικανοποιημένους και τους πιο απαιτητικούς!

SETLIST:
1. Shining Blood 
2. Black war 
3. Baptized In Fire 
4. Visions 
5. Reincarnation 
6. Bridge Of Faith 
7. Divine
Command 
8.
The Ides Of March

Φτάνοντας στο τέλος της πρώτης μέρας, τη βραδιά θα κλείσουν οι Αθηναίοι DOMINATION. Η μπάντα κινείται καθαρά σε thrash ήχο, ενώ έχουν κυκλοφορήσει το πρώτο τους mini-album τον περασμένο Απρίλιο, την ίδια μέρα που τους είδαμε live μαζί με άλλες τρεις πολλά υποσχόμενες thrash μπάντες από την ελληνική σκηνή στο Gagarin 205. Με πολύ καλή σκηνική παρουσία και γεμάτοι ενέργεια, οι DOMINATION εκτέλεσαν άψογα το δικά τους κομμάτια αλλά και διασκευές που έκαναν αίσθηση όπως τα ‘City of God’ των SODOM και ‘Raining Blood’ (SLAYER). Σίγουρα έκαναν τους οπαδούς της thrash σκηνής (και όχι μόνο) να καταναλώσουν πολλά λίτρα μπύρας, αλλά και να συνεχίσουν ακούραστοι στο after show party μέχρι το πρωί!

SETLIST:
1. I am your God
2. City of God (Sodom)
3. Black Sun (Hell’s Army)
4. Strike, Fight, Fall… and Arise
5. World War III
6. Raining Blood (Slayer)
7. The Architects
8. The Sacred Matrix
9. Death and Decay
10. Ear Piercing Thrash (Bio Cancer)
11. Crisis

 Interview with DOMINATION


 
Σάββατο 22 Ιουνίου γύρω στις 19:00 και ο κόσμος συγκεντρώνεται με αργούς ρυθμούς στο χώρο για την δεύτερη μέρα του Music Breakpoint. Πρώτοι ανεβαίνουν στη σκηνή οι Θεσσαλονικείς RUNDAYS, με alternative και garage Rock ήχο. Ακούστηκαν κομμάτια από το πρώτο τους demo που κυκλοφόρησε στις αρχές της φετινής χρονιάς, αλλά και διασκευές του είδους.

SETLIST:
1. Steady as she goes (The Raconteurs)
2. Everlasting love
3. Pure
4. Come closer (Miles Kane cover)
5. Breathe
6. Confusion time
7. R U Mine? (Arctic Monkeys)
8. Fake
9. Gold on the ceiling (Black Keys)
10. Long live the queen

Δευτερο συγκρότημα οι JAILCAT (που αντικατέστησαν την τελευταία στιγμή τους POP CORE). Μια μπάντα με τάση στη νέα εποχή του hard rock που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη από το 2005. Από τα πρώτα λεπτά καθήλωσαν το κοινό με την παρουσία και το δέσιμο μεταξύ τους! Πραγματικά πολύ καλοί φωνητικά και παικτικά, οι JAILCAT είχαν τον αέρα μιας επαγγελματικής μπάντας. Κάλυψαν 45 λεπτά με μια δυνατή setlist και άφησαν πολύ καλές εντυπώσεις σε όλους μας!

SETLIST:
1. O.F.A.A.F.O. (to the sun)
2. Sick ‘N Tired
3. It’s so easy
4. Goodfellas
5. For the last time
6. Crazy bitch
7. Addicted to lies
8. Speak my mind
9. The pretender
10. When patience’s gone
11. Here to stay

Ο κόσμος έχει γεμίσει το χώρο πλέον και γύρω στις 21:00 την εμφάνισή τους στη σκηνή κάνουν οι MANNEKEN PIS με την πετυχημένη διασκευή του “RunninWild” των AIRBOURNE. Μέσα σε λίγα λεπτά έχουν ξεσηκώσει τους πάντες με την τρομερή ενέργειά τους και την απερίγραπτη σκηνική παρουσία τους! Οι διασκευές από AC/DC, JUDAS PRIEST και W.A.S.P. που ακολουθούν, αλλά και το ύφος της μπάντας, μας μεταφέρουν την απόλυτη 80’s ατμόσφαιρα, και υποστηρίζονται άριστα από τον ήχο και το μοναδικό στυλ τους! Η setlist ολοκληρώνεται με τα δικά τους “Ride away my blues”, ”Psycho lovin” και “rockn roll looking for me” καλύπτοντας 45 λεπτά που κανείς δεν ήθελε να τελειώσουν!

SETLIST:
1. Running wild (Airbourne)
2. Let there be rock (AC/DC)
3. Hair of the dog (Nazareth)
4. Ride away my blues
5. Rise (The cult)
6. Another thing comin' (Judas Priest)
7. Wild child (W.A.S.P.)
8. Psycho lovin'
9. Rock 'n roll is looking for me


 Interview with MANNEKEN PIS

Ενώ λοιπόν ο κόσμος έχει ‘’ζεσταθεί’’ στο μέγιστο, γύρω στις 22:00 ανεβαίνουν στη σκηνή οι SCORCHER (Σέρρες/Θεσσαλονίκη) με το επικό “LEONIDAS” από το άλμπουμ τους ARMAGEDON FROM THE SKY. Κατάφεραν αμέσως να κερδίσουν το κοινό με την δυναμική σκηνική παρουσία τους και το άψογα εκτελεσμένο σετ. Ακούσαμε αποκλειστικά δικά τους κομμάτια με μόνη εξαίρεση την διασκευή στο αγαπημένο “DIAMONDS AND RUST” (JUDAS PRIEST) και το ICARUS, μια διασκευή από KANSAS, που αποτελεί και το πρώτο δείγμα από τη δουλειά των παιδιών για τον επερχόμενο δεύτερο δίσκο τους. Οι SCORCHER άναψαν τα αίματα για τα καλά και όλα δείχνουν ότι απέκτησαν το δικό τους κοινό στις Σέρρες! Έχοντας ξαναδεί live τους, μπορώ να πω με σιγουριά ότι ήταν η καλύτερή τους εμφάνιση με διαφορά!

SETLIST:
1. Leonidas
2. The astral prison
3. Argonauts
4. Icarus (Kansas)
5. Double soul
6. Diamonds and rust (Judas Priest)
7. Armagedon from the sky
               
Φτάνοντας στο τέλος του φετινού Music Breakpoint, η μπάντα που κλείνει τη δεύτερη μέρα είναι οι WΙNDFALL. Πρόσφατα κυκλοφόρησαν το νέο EP τους “KINGDOM CARNIVAL’’ (η έκτη συνολικά δουλειά τους) σε αμερικάνικο thrash ήχο. Παρ’όλο που εμφανίστηκαν εκτάκτως με άλλο τραγουδιστή, είναι φανερό ότι η μπάντα βρίσκεται πλέον σε επαγγελματικό επίπεδο με άριστο παίξιμο, από τεχνικής άποψης. Η setlist περιελάμβανε κατά κύριο λόγο δικά τους κομμάτια αλλά και διασκευές στο ‘’dead from the neck’’ (strampin ground) και στο ‘’misanthrope’’ από τους θρυλικούς DEATH. Δυνατά κομμάτια σε συνδυασμό με δυναμική παρουσία στη σκηνή, οι WINDFALL παίζοντας το ‘’kingdom carnival’’ ήταν σίγουρα η κατάλληλη μπάντα γα ένα εκρηκτικό κλείσιμο του event!

SETLIST:
1. Infector
2. Blind illumination
3. Reborn in flames
4. Injection mutiny
5. Time of the haunted
6. Dead from the neck up (Stampin Ground)
7. Dark cathedral
8. Human petrified
9. Misanthrope (Death)
10. Kingdom carnival 

Interview with WINDFALL

Το MUSIC BREAKPOINT VOL.9 άφησε ικανοποιημένους ακόμη και τους πιο απαιτητικούς. Οφείλουμε ένα μεγάλο μπράβο στον διοργανωτή, Γιώργο Πρασλέγκο, και σε όσους εργάστηκαν για το φεστιβάλ. Ένα τεράστιο μπράβο επίσης σε όλες τις μπάντες που συμμετείχαν και στον κόσμο που στήριξε με πάθος το διήμερο! Η ελληνική μέταλ σκηνή έχει πάρα πολλά να δώσει και το μόνο που χρειάζεται είναι πίστη και δύναμη από όλους εμάς! Ραντεβού του χρόνου στο επετειακό music breakpoint festival vol.10!!

Για το Rock Addiction: Βάσω Μαντίδου (φωτογραφίες: Μύρωνας Μποστανίδης)

2 comments:

  1. Βάλε κ την συνέντευξη με τους Windfall. -_-

    ReplyDelete
    Replies
    1. Έχουμε ένα θεματάκι με τον player.. Σύντομα θα τακτοποιηθεί!

      Delete

Powered by hackaday and Locus Blogus. Copyright 2012 ©. All rights reserved.