.


Jul 8, 2013

THE SHADELESS EMPERROR - Homeland demo (2013) REVIEW


Oι Prog/Epic/Melodic Death Metallers "The Shadeless Emperor" από την Λάρισα & Θεσσαλονίκη, κυκλοφόρησαν μόλις πριν 5 μήνες την πρώτη demo δουλειά τους, με τίτλο "Homeland".

To "Homeland" περιέχει 3 κομμάτια (Homeland, Shades Over the Empire & Helios The Dark), για τα οποία από το πρώτο κιόλας άκουσμα καταλαβαίνει κάποιος το πόσο καλοδουλεμένα είναι, και ότι τα μέλη έχουν ψαχτεί πολύ με τις επιρροές τους. Φυσικά βάζουν και την προσωπική τους υπογραφή, σε μια πραγματικά πολύ καλή παραγωγή για demo.
Επικές μελωδίες, γρήγορες εναλλαγές με ποικιλία στους ρυθμούς, τεχνικά μέρη και ακουστικά breaks, είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά και των 3 κομματιών του demo. Ξεχώρισα στο "Helios the Dark" τόσο την ατμόσφαιρα (άλλοτε πιο τεχνικοί και με αργόσυρτους ρυθμούς μαζί με brutal), όσο και τις μελωδικά τραγουδιστές απαγγελίες σε ένα σημείο.
Όσον αφορά τις επιρροές, θα έλεγα ότι με θύμισαν κάτι από πρώιμους Amorphis, Dark Tranquility & Septic Flesh, άλλα όπως είπα και στην αρχή στα τραγούδια έχουν ενσωματώσει και το δικό τους μουσικό ύφος!
Παρόλο που προσωπικά δεν ακούω τέτοιο είδος μουσικής πάρα πολύ, διέκρινα από την αρχή, ότι είναι μια μπάντα με πάρα πολλές δυνατότητες και ότι στο μέλλον, με όλη την μουσική τους παιδεία και όρεξη που έχουν, θα βγάλουν κάτι πολύ δυνατό! Εύχομαι τα καλύτερα!

Members:
Chris "Saithroll" Mitros - R. Guitar
Tasos Bebes - L. Guitar
Philippos Salapatas - Bass
Ethan Tziokas - Vocals/Recorder
Mikael Karamichalis - Drums




CATEGORY: 2013 REVIEWS 
AUTHOR: GEORGE MARKOGIANNAKIS

No comments:

Post a Comment

Powered by hackaday and Locus Blogus. Copyright 2012 ©. All rights reserved.