.


Aug 26, 2013

KINGDRAGON - Hide The Sun (2013) (Retrospect Records / USA) REVIEW


Χαίρομαι πάρα πολύ όταν πέφτουν στα χέρια μου για κριτική τέτοιες δουλειές όπου η μελωδία συναντά την ποιότητα στα πάντα… φωνητικά, κιθάρες, μουσική, παραγωγή. Και η χαρά μου γίνεται ακόμη μεγαλύτερη όταν βλέπω στη σύνθεση ονόματα που στις δεκαετίες των 80 και 90 έγραψαν ένα κομμάτι της ελληνικής hard rock σκηνής. Εδώ έχουμε τον πρώην κιμπορτίστα των SPITFIRE, NIGHTFALL & RAW SILK, George Aspiotis, να έχει αναλάβει με απόλυτη επιτυχία και τα φωνητικά των KINGDRAGON. Η μπάντα που δημιουργήθηκε το 2006, παίζει στην ουσία μία μίξη από επιρροές των αγαπημένων δεκαετιών 70’s, 80’s και 90’s. Έχοντας εμφανιστεί ως support σε μπάντες όπως οι GOTTHARD, FIREHOUSE & HOUSE OF LORDS, μπορείτε εύκολα να καταλάβετε περί τίνος πρόκειται!
Μετά την κυκλοφορία του EP τους FIRE IN THE SKY το 2008, ήρθε επιτέλους η ώρα να υποδεχτούμε το πρώτο τους album με τίτλο HIDE THE SUN που θα κυκλοφορήσει στις 10 Οκτωβρίου 2013 μέσω της Retrospect Records / USA. Το album πραγματικά περιέχει 12 δυναμίτες. Ακούγοντας με προσοχή όλη τη δουλειά, όσο και αν προσπάθησα να ξεχωρίσω κάποια τραγούδια, ήταν αδύνατο. Το ένα συμπληρώνει το άλλο τόσο αρμονικά, που κάποια στιγμή δε σε ενδιαφέρει να μάθεις καν τον τίτλο του τραγουδιού που ακούς! Οι καταπληκτικές μελωδίες στη φωνή αλλά και στα πλήκτρα μου έφεραν στο μυαλό πολλές όμορφες εικόνες αλλά και αναμνήσεις του παρελθόντος, ενώ οι φοβερές μελωδικές γραμμές στις κιθάρες, μου θύμισαν τα πρώτα αριστουργήματα των TEN. Μπορώ άνετα να χαρακτηρίσω  το HIDE THE SUN ως ένα από τα καλύτερα AOR-HARD ROCK album γνωστής αμερικάνικης μπάντας που ηχογραφήθηκε και ξεχάστηκε σε κάποιο ντουλάπι μεγάλης πολυεθνικής!
Το album των KINGDRAGON θα μείνει στον mp3 player για αρκετό καιρό, ενώ θα ήθελα το επόμενο πράγμα που θα γράψω για αυτή τη μπάντα να είναι κριτική από συναυλία τους.   
  
Line-Up:
George Aspiotis: Vocals / Keys
Anastasis F.: Guitars
Andrew Roumeliotis: Bass
Mark Kontopidis: Drums

Track listing:
1. Last Time, 2. Shout, Very Loud, 3. Man Of Yesterday, 4. Dreams Are Broken, 5. Burn it Down, 6. Asian Star, 7. Living for Tommorow, 8. Only Winter, 9. Victim Of Love, 10. Judgement Day, 11. Hide The Sun, 12. Live 4 Rock

Web:

YouTube:
Shout, Very Loud (Official Video clip): http://youtu.be/hwUG7fltNvo
Shout, Very Loud (King Edition): http://youtu.be/tsqdRswMpLY

CATEGORY: 2013 REVIEWS
AUTHOR: THEODOSIS LITHARIS

No comments:

Post a Comment

Powered by hackaday and Locus Blogus. Copyright 2012 ©. All rights reserved.