.


Nov 9, 2012

INTERVIEW WITH ANASTASIO FARINI

Διαβάστε την συνέντευξη που έδωσε αποκλειστικά στο Rock Addiction ο βιρτουόζος κιθαρίστας ''ANASTASIO FARINI''

R.A. Φιλοξενούμε στο Rock Addiction τον βιρτουόζο της κιθάρας, Anastasio Farini. Καλώς ήρθες στο Rock Addiction.
A.F.:  Καλώς σας βρήκα, Rock Addiction και σας εύχομαι πραγματικά ότι καλύτερο στην προσπάθεια σας.
R.A. Έχω τη χαρά να σε γνωρίζω πολλά χρόνια και πραγματικά χαίρομαι για την εξέλιξή σου. Ξεκινώντας από τα πρώτα χρόνια των WHITE ROSE που υποθέτω ότι ήταν και η πρώτη σου σοβαρή επαφή με την ελληνική HARD ROCK σκηνή, ποια ήταν η μουσική σου διαδρομή μέχρι σήμερα.
A.F.:  Πράγματι γνωριζόμαστε πολλά χρόνια, αλλά δεν χρειάζονται λεπτομέρειες με αριθμούς και χρονολογίες χα χα χα... Λοιπόν με τους WHITE ROSE ήταν η πρώτη μου σοβαρή επαφή με την Ελληνική Hard Rock σκηνή. Έπειτα για πολλά χρόνια έως και σήμερα εργάζομαι ως session μουσικός σε live εμφανίσεις με διάφορους τραγουδιστές από όλα τα είδη μουσικής. Παράλληλα ξεκίνησα και ένα προσωπικό projectAnastasio Farini” όπου μάλιστα πολύ σύντομα θα κυκλοφορήσει και η πρώτη δισκογραφική δουλειά με τίτλο “Lil'Angel” όπου θα περιέχει 9 τραγούδια.
R.A. Σε ποια ηλικία ερωτεύτηκες την εξάχορδη θεά και πως έγινε αλήθεια αυτό;
A.F.:  Κοίτα η αλήθεια είναι ότι από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, με μια κιθάρα με θυμάμαι. Τα πάντα ξεκίνησαν όταν άρχισα να ακούω Rock!!!! Εκεί με εντυπωσίασε ο ηλεκτρικός ήχος της κιθάρας και έτσι ξεκίνησα να ασχολούμαι.
R.A. Έχω δει το video clip για ένα τραγούδι σου, το ‘’LilAngel’’. Εκτός από αυτό έχεις κυκλοφορήσει κάτι άλλο επίσημα;
A.F.:  Με το συγκεκριμένο project είναι η πρώτη επίσημη δουλειά, αφορμή για να ξεκινήσει όλο αυτό στάθηκε η γέννηση του γιου μου, το γεγονός αυτό ήταν που με έκανε να γράψω το τραγούδι και βέβαια μετά να ξεκινήσει και όλη αυτή η προσπάθεια.
R.A. Θέλεις να μας πεις τους συνεργάτες σου στο προσωπικό σου σχήμα;
A.F.:  Βεβαίως!!!!!! Θα ήθελα λοιπόν να πω ένα ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε όλους αυτούς που με στηρίζουν με την συμμετοχή τους και την συνεργασία τους σε αυτό το project. Ξεκινάω λοιπόν με τους τραγουδιστές που έχω την τιμή να τραγουδάνε τραγούδια μου, και μιλάω για τον Rob Mancini, Darren Grant (Daz Of Oz, Eruption, Justice), Pelle Saether (Grand Design) και τους έλληνες, Dean Mess (W.A.N.T.E.D) και βέβαια τον μεγαλύτερο έλληνα Rock Star, George Gakis. Πολύ σύντομα θα ανακοινωθούνε ακόμη 2 ονόματα ξένων τραγουδιστών όπως επίσης και το όνομα του έλληνα τραγουδιστή που θα είναι στα Live. Να πω επίσης για τους υπέροχους μουσικούς που πραγματικά  έχω την τιμή να παίζω μαζί τους και να αποτελούνε και το line up του project. Αυτοί είναι: Bass:Kostas Domenikiotis (Uthull,Stargate),  Drums:Giannis Katis,  Keys:Christos Gougoumas (Kyma, Stratos Athanasiou S.A)  Vocals:Θα ανακοινωθεί πολύ σύντομα το όνομα!!!! Να πω επίσης ότι έχω την μεγάλη τιμή να παίζει στα δυο instrumental κομμάτια το δίσκου Keyboards ο Panagiotis Voulgaris (George Gakis). Τους στίχους τους γράφει βέβαια η εξαιρετική Vicky Bek και το mixing και mastering γίνεται από τον Ria-Ghayath Samman. Το artwork του cd και όχι μόνο έχει αναλάβει η BR.Artworks, και για όλα αυτά ευθύνεται ο άνθρωπος που πίστεψε και πιστεύει σε μένα, ο manager και promoter μου George Lane (Snaki BeRock) και τον οποίο ευχαριστώ πάρα πολύ.
R.A. Ποιες είναι οι φιλοδοξίες σου ως μουσικός;
A.F.: Να είμαι γερός και υγιείς για να παίζω κιθάρα!!!!! Και εννοείτε να μου δίνεται η ευκαιρία να κάνω πολλά live.
R.A. Τι δυσκολίες αντιμετωπίζεις προσπαθώντας να πραγματοποιήσεις το όνειρό σου;
A.F.:  Πολλές!!!!! Δυστυχώς ζούμε σε μια εποχή που τα εμπόδια πάντα υπερισχύουν, αλλά όταν έχεις δίπλα σου ανθρώπους που πιστεύουν σε σένα και σε στηρίζουν, σίγουρα τα πράγματα γίνονται πιο εύκολα και ελπιδοφόρα.
R.A. Ως κιθαρίστας από περιέργεια.. Ξέρω ότι παίζεις με Fender και το μοντέλο του Yngwie Malmsteen σωστά; Με τι εξοπλισμό παίζεις στα live και τις ηχογραφήσεις σου;
A.F.:  Ναι!!!! Μεγαλος έρωτας αυτή η κιθάρα....χα χα χα Στα live αλλά και στο studio χρησιμοποιώ JimChris Pedals (www.jimchrispedals.com) και βέβαια την τεχνική υποστήριξη στις κιθάρες μου έχει αναλάβει ο Kostas Giapitzoglou (KG Guitars www.kg-guitars.gr ). Οι πρόβες όπου περνάμε ατελείωτες ώρες και είναι το δεύτερο σπίτι μας γίνονται στo Stone Studio (Stratos Athanasiou)
R.A. Πιστεύεις ότι η τεχνολογία αλλά και το internet βοηθάει τη μουσική σήμερα ή χάνετε κατά κάποιον τρόπο η μαγεία της λόγω των μικροτσίπς;
A.F.:  Κοίτα εγώ είμαι της άποψης ότι κάθε τι έχει τα καλά του και τα κακά του. Σίγουρα η τεχνολογία σου παρέχει περισσότερες ευκολίες και επιλογές, αλλά λιγότερο ρομαντισμό και μαγεία. Όμως επειδή ζούμε στο 2012, πρέπει να βαδίζουμε με το σήμερα αναπολώντας αλλά όχι νοσταλγώντας το παρελθόν.
R.A. Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια;
A.F.:  Τα άμεσα είναι η κυκλοφορία του cd όπου θα ανακοινωθεί πολύ σύντομα η ημερομηνια και η δισκογραφική εταιρεία και βέβαια πολλά live σε όσες περισσότερες πόλεις γίνεται. Επίσης να πω ότι ξεκινάω και μια σειρά Guitar and Bass clinics σε όλη την Ελλάδα μαζί με τον Kosta Domenikioti (Bass), το πρώτο εκ των οποίων θα γίνει στη Θεσσαλονίκη, στο Stone Studio (Αμοργού 13) τηλ 2313-010725 και 6945-718787.
R.A. Σε ευχαριστούμε πολύ για το χρόνο σου, θέλω πολύ να σε δω ζωντανά σύντομα. Περιττό να πω ότι το Rock Addiction είναι κοντά σου για οτιδήποτε νέο
A.F.:  Και εγώ σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την φιλοξενία και να πω ένα μεγάλο μπράβο στην προσπάθεια που κάνετε και στηρίζετε τα Ελληνικά συγκροτήματα. Σας εύχομαι καλή δύναμη και πολλές επιτυχίες.
R.A. Να είσαι καλά Τάσο, η ελληνική σκηνή αξίζει καλύτερο μέλλον από το παρελθόν της, οπότε και εμείς θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για αυτήν. Να μην ξεχνάμε επίσης ότι κάποιοι από την ομάδα του Rock Addiction υπάγονται σε αυτή τη μεγάλη οικογένεια (βλ. WEREWOLVES)  :- )


Find Anastasio Farini:
@ Official website : http://farini.berock-live.com/
@ E-mail: tasos.farinis@live.com


CATEGORY: GREEK SCENE
AUTHOR: THEODOSIS 'LETHAL' LITHARIS
GREEK

No comments:

Post a Comment

Powered by hackaday and Locus Blogus. Copyright 2012 ©. All rights reserved.