.


Nov 7, 2012

INTERVIEW WITH ''SOUNDTRUCK''

Διαβάστε την συνέντευξη που έδωσε αποκλειστικά στο Rock Addiction ο κιθαρίστας των ''SOUNDTRUCK''


R.A. Οι SOUNDTRUCK, εκτός του ότι  είναι πλέον μία από τις σημαντικότερες ανερχόμενες Ελληνικές μπάντες στο χώρο του Southern Rock, είναι και πολύ καλοί μας φίλοι. Έχουμε λοιπόν την χαρά να φιλοξενούμε στο Rock Addiction τον Βασίλη Παναγόπουλο, κιθαρίστα της μπάντας. Καλώς ήρθες Bill στο Rock Addiction. Ποια τα τελευταία νέα της μπάντας;
Bill: Γειά σου Θεοδόση και συγχαρητήρια για αυτή τη νέα προσπάθεια και φυσικά καλή αρχή εύχομαι.  Η μπάντα αυτή τη στιγμή είναι αρκετά ΄΄απασχολημένη΄΄ . Μόλις γυρίσαμε από την Πάτρα καθώς είχαμε μία εμφάνιση στο Stone Bar και είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτό γιατί κάθε φορά περνάμε φανταστικά.  Το νέο video clip επίσης είναι έτοιμο και είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι καθώς σε αυτό είχαμε την τιμή να συμμετάσχουν πολύ καλοί φίλοι και φυσικά πολύ καλοί μουσικοί της εγχώριας σκηνής. Μπορώ να πω πως είναι μία αρκετά φιλόδοξη προσπάθεια καθώς ΄΄ξεφεύγει΄΄ λίγο από τα συνηθισμένα. Λίγο υπομονή και σε λίγες μέρες θα  το δείτε. Επίσης ετοιμάζουμε ένα live έκπληξη στην Αθήνα που καλώς εχόντων των πραγμάτων θα γίνει στις αρχές του επόμενου χρόνου!
R.A. Το πρώτο σας επίσημο album κυκλοφορεί εδώ και λίγο καιρό. Πείτε μας λίγα λόγια για αυτό, και φυσικά αν είστε ικανοποιημένοι από τις μέχρι τώρα πωλήσεις του
Bill: Ναι κυκλοφόρησε στις 18 Ιουνίου την ημέρα που ανοίξαμε τη συναυλία των θρυλικών Lynyrd Skynyrd! Μέχρι στιγμής η ζήτηση είναι αρκετά καλή όπως και οι κριτικές που ακούμε και αυτό μας δίνει κουράγιο για τη συνέχεια. Το άλμπουμ ηχογραφήθηκε στα NURV STUDIOS στην Αθήνα. Οι μίξεις έγιναν επίσης στην Αθήνα από τον Γιώργο Φλωράκη και τον Γιώργο Αλαμάρα που τους ευχαριστούμε θερμά, γιατί επί της ουσίας ήταν το έκτο μέλος των SOUNDTRUCK, ενώ το mastering επιμελήθηκε ο εκλιπών θρύλος George Marino στα sterling sound στη Νέα Υόρκη.
R.A. Πόσα χρόνια ύπαρξης έχουν κλείσει οι SOUNDTRUCK;
Βill: Η μπάντα έχει κλείσει πλέον τα τέσσερα χρόνια ζωής. Από το 2008.
R.A. Ποια είναι η τωρινή σας σύνθεση, η οποία να υποθέσω ότι είναι η ίδια που ηχογράφησε και το album;
Βill: Ναι σωστά! Η σύνθεση της μπάντας είναι η ίδια από την αρχή δεν έχει αλλάξει καθόλου. Ο Νίκος Μελάς είναι στη Φωνή, ο Γιώργος Μπούνταλης στη Κιθάρα, Ο Δημήτρης  Λυκάκης Μπάσο, ο Αλέξης Παπαλεξίου στα τύμπανα και εγώ Βασίλης Παναγόπουλος στην άλλη κιθάρα.
R.A. Το όνομά σας παραξενεύει ίσως κάποιον που το ακούει για πρώτη φορά. Πως γεννήθηκε λοιπόν το SOUNDTRUCK;
Βill: Ελπίζω να τον παραξενεύει ευχάριστα και όχι αδιάφορα!
R.A. Σίγουρα όχι αδιάφορα! Μάλιστα πιστεύω ότι παρακινεί κάποιον να σας ακούσει.
Βill: Ενδιαφέρον αυτό! Το όνομα ήταν μία ιδέα του Νίκου αν δεν κάνω λάθος…Φυσικά με το που το ακούσαμε έκλεισε.
R.A. Έχετε ήδη αρκετά live στο ενεργητικό σας, με κορυφαίο μάλλον το support στους θεούς του είδους, LYNYRD SKYNYRD. Αν και ξέρω ότι είναι δύσκολο, μπορείτε να μας περιγράψετε τα συναισθήματά σας για αυτό το live;
Βill: Μαγεία! Ήταν το όνειρο των SOUNDTRUCK από την αρχή της ίδρυσής τους. Ο λόγος για τον οποίο επιλέξαμε να ακολουθήσουμε τα South μονοπάτια ήταν οι Lynyrd Skynyrd και η αγάπη που είχαμε για τη μουσική τους οπότε φαντάσου πως είναι να τους γνωρίζεις κι όλας από κοντά! Ήταν ένα υπέροχο και πολύ σημαντικό live κυρίως για την μπάντα διότι εκεί μας γνώρισε ο κόσμος που απευθύνετε κυρίως η μουσική μας, χωρίς αυτό να παρεξηγηθεί φυσικά. Βέβαια πρέπει να σου ομολογήσω ότι ακόμα βλέπω τη φωτογραφία με τον Medlocke και δεν το πιστεύω.
R.A. Χαχαχαχα λογικό μου ακούγεται! Τι είναι αυτό που κατά τη γνώμη σoυ κάνει τους SOUNDTRUCK να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα σχήματα του είδους;
Βill: Πιστεύω πως αυτό που κάνει τους SOUNDTRUCK να ΄΄διαφέρουν΄΄ είναι η απλότητα της μουσικής τους. Δεν προσπαθούμε να γράψουμε πολύπλοκα κομμάτια με τρελές ενορχηστρώσεις και 30 κιθάρες. Στεκόμαστε στο ότι κάνεις κάντο καλά και αυτό μετράει στο φινάλε. Θέλαμε από την αρχή τα τραγούδια να μπορούν να ακούγονται live με την ίδια ένταση που υπάρχει στο δίσκο και όχι το αντίθετο και αυτό πιστεύω είναι πολύ σημαντικό. Επίσης ένας ακόμα λόγος είναι το είδος που παίζουμε καθώς οι south rock μπάντες στην Ελλάδα είναι λίγες.
R.A. Τι δυσκολίες αντιμετωπίσατε και αντιμετωπίζετε ως ελληνική Rock μπάντα;
Βill: Οι δυσκολίες είναι λίγο πολύ γνωστές σε όλους. Θεωρώ πως τα πράγματα στην Ελλάδα έχουν τελειώσει εδώ και καιρό. Πολύ δύσκολα πλέον μία μπάντα θα κάνει το επόμενο βήμα και πιστέψτε με το ταβάνι έρχεται πάρα πολύ γρήγορα. Από τη στιγμή που δεν υπάρχουν εταιρίες δεν μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα μόνος σου! Και αυτή είναι η αλήθεια όσο σκληρό κι αν είναι αυτό γιατί όταν χρηματοδοτείς τα πάντα από τη τσέπη σου κάποια στιγμή θα στερέψεις. Βέβαια αυτό δε σημαίνει ότι τα παρατάς, σε καμία περίπτωση ίσα ίσα προσπαθείς για το καλύτερο με τα μέσα τα οποία έχεις.
R.A. Πριν λίγο καιρό κυκλοφόρησες το  δικό σου πετάλι κιθάρας μέσω μιας επίσης ανερχόμενης ελληνικής εταιρίας. Ενημέρωσε μας σχετικά με αυτήν τη κίνηση.
Βill: Πραγματικά έτσι είναι, και είμαι πολύ χαρούμενος γιατί αυτή η συνεργασία ξεκίνησε από το πουθενά και κατέληξε στο καλύτερo. To πετάλι αυτό είναι ένα Βoost Pedal και κατασκευάζετε στην Ελλάδα από την Jim Chris Pedals. H ιδέα αυτή ξεκίνησε όταν ήρθα σε επαφή με το Χρήστο και του πρότεινα το όλο concept το ότι δηλαδή  ήθελα ένα Boost Pedal με αυτά τα χαρακτηριστικά. Ξεκίνησε λοιπόν η κατασκευή και μετά από 3 βδομάδες περίπου το είχα στα χέρια μου. Πραγματικά είναι εκπληκτικό και τα παιδιά είναι απόλυτα επαγγελματίες με όλη τη σημασία της λέξης! Τους ευχαριστώ θερμά!

R.A. Η μουσική που παίζετε έρχεται από τα αξεπέραστα αναλογικά χρόνια της μπομπίνας και του βινυλίου. Πόσο θετικά ή αρνητικά νομίζεις έχει επηρεάζει η ψηφιακή εξέλιξη  και το internet τη μουσική σήμερα;
Βill: Ναι αυτό είναι σωστό. Δυστυχώς αυτή η εποχή έχει τελειώσει και πλέον τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα και αυτό γιατί το internet πλέον το μόνο που έχει κάνει κατά τη γνώμη μου είναι τους μεγάλους ακόμα πιο μεγάλους και τους μικρούς ανύπαρκτους. Το internet αυτή τη στιγμή και λόγω έλλειψης δισκογραφικών εταιριών είναι το μόνο μέσο για μία μπάντα να προωθήσει τη δουλειά της και να αποκτήσει όσο μπορεί περισσότερους οπαδούς. Βέβαια αυτό είναι λίγο οξύμωρο γιατί οι οπαδοί κερδίζονται με τα live αλλά χωρίς κάποιον από πίσω να σε στηρίζει και να ξοδεύει για σένα είναι τρομερά δύσκολο. Υπάρχουν εκατομμύρια μπάντες στο εξωτερικό που όπως και εμάς δεν τους ξέρει κανείς πώς λοιπόν μέσω internet μία μικρή μπάντα να βρει χώρο να φανεί! Όπως σας είπα και πριν το ταβάνι έρχεται πολύ γρήγορα. Φανταστείτε ότι η Roadrunner πριν λίγο καιρό έκλεισε το Ευρωπαϊκό της τμήμα οπότε που θα πάει μία μικρή μπάντα απλά πράγματα. Χωρίς εταιρίες δεν υπάρχει μέλλον όσο χώρο και να ΄΄κλέψεις΄΄ από το internet. Oύτε τα λεφτά έχεις να πας στο εξωτερικό όποτε θέλεις εσύ πχ Ξενοδοχεία, αεροπορικά εισιτήρια , βίζες, εξοπλισμός και το internet όσους φίλους και να χεις δε στα πληρώνει από όσο ξέρω οπότε no money no honey.
R.A. Πες μας πως μπορεί κάποιος να προμηθευτεί το CD σας ή και ενδεχομένως να ακούσει κάποια δείγματα της δουλειάς σας;
Bill: Το CD μπορεί να το προμηθευτεί κάποιος μέσα από το site της μπάντας και να το αγοράσει ηλεκτρονικά από το itunes και amazon. Επίσης το άλμπουμ βρίσκεται διαθέσιμο και στο κατάστημα shivarecords matalstore νικηταρά 6 Αθήνα.
R.A. Και επίσης πως σας κλείνει κάποιος για live;
Βill: Επικοινωνώντας μαζί μας είτε από τη σελίδα μας στο facebook ή στέλνοντας μας ένα mail μέσα από το site μας.
R.A. Ποια τα μελλοντικά σας σχέδια όσο αφορά νέες ηχογραφήσεις αλλά και συναυλίες;
Βill: Σε πολύ λίγο θα ξεκινήσει η προπαραγωγή για το νέο άλμπουμ και ελπίζουμε μέσα στο καινούργιο χρόνο να είναι έτοιμος ο δεύτερος δίσκος. Επίσης πολύ σύντομα θα ανακοινωθούν και οι επόμενες εμφανίσεις τόσο σε Αθήνα όσο και σε επαρχία!
R.A. Σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου Βασίλη, σας εύχομαι την καλύτερη δυνατή συνέχεια και φυσικά το Rock Addiction θα είναι κοντά σας σε ότι χρειαστείτε
Βill: Εγώ ευχαριστώ πολύ και εύχομαι πραγματικά ότι καλύτερο. Rock on!!
Like Soundtruck στο fb: http://www.facebook.com/SoundtrucKgr

Find Soundtruck:
@ Official Soundtruck web-site: http://www.soundtruck.gr
@ Facebook: http://www.facebook.com/SoundtrucKgr
@ Myspace: http://www.myspace.com/soundtruckgr
@ You Tube: http://www.youtube.com/soundtruckgr
@ iTunes: http://itunes.apple.com/album/soundtruck/id533797153
@ Amazon: http://www.amazon.com/Soundtruck/dp/B0089LG95W


CATEGORY: GREEK SCENE
AUTHOR: THEODOSIS 'LETHAL' LITHARIS

No comments:

Post a Comment

Powered by hackaday and Locus Blogus. Copyright 2012 ©. All rights reserved.